Gereken Malzemeler:
2 diş sarımsak
1 kadet kuru soğan
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 adet hazır yufka
250 gr. kıyma
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağı
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanış Şekli:
Soğan rendelenir, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz eklenir. Malzeme bütünleşene kadar yoğrulur, hazır yufka 2 parmak eninide kesilir, içine hazırlanan kıymalı harç konur, muska şeklinde sarılır. Muskalar kızgın yağda kızartılır üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı gezdirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder