27 Aralık 2007 Perşembe

BALKABAKLI SiGARA BOREGi TARiFi

Gereken Malzemeler:

2 dilim balkabağı
3 adet hazır yufka
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 adet yumurta
Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için
2 su bardağı sıvı yağ

Yaplış Şekli:


Her yufka üçgen olarak 12 parçaya kesilir. Balkabağı rendelenir. Tavaya sıvı yağ konur ısınınca balkabağı atılır, gevşeyene kadar kavrulur. Ateşten alınır, peynir, tuz ve karabiber katılır. Soğuyunca yumurta eklenir, karıştırılır. Kesilmiş yufkanın geniş kenarına yeteri kadar iç konur, sarılır, ucu ıslatılarak tutturulur. Hazırlanan börekler pembe renkte kızartılır, kağıt havluya çıkarılır.

Hiç yorum yok: