27 Aralık 2007 Perşembe

CiG BOREGi TARiFi

Gereken Malzemeler:

1 adet yumurta,
500gr Un,
tuz, su


İç harcı ıçin gerekli malzemeler:

karabiber,
100gr kıyma,
biraz su,
tuz,
maydanoz,


Hazırlanış Şekli:

Tuz, Un, yumurta aldığı kadar su ile yumuşak hamur elde edilir. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın. İç harcı için, malzemeleri az suyla karıştırıp kıymayı yumuşatın. Dinlenen hamurdan limon büyüklüyünde kopartıp merdane ya da oklava ile bıçak sırtından biraz kalınca açın. Hazırladığınız harçtan hamurun yarısına koyup yaydırın öbür yarısını üzerine kapatın. Bir rulet ile yada çay tabağı ile hamurun etrafını yarım ay şeklinde kesin. Böreklerin hepsini hazırladıktan sonra bol kızgın yağda hafif kızartalım. Pişen börekleri kağıt havlu üzerine çıkartalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: