27 Aralık 2007 Perşembe

KASARLI BOREK TARiFi

Gereken Malzemeler:

5 Adet Yumurta
5 Adet Yufka
1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
1.5 Su Bardağı Beyaz Peynir
3 Su Bardağı Su
1/2 Paket Margarin
1 Paket Kabartma Tozu
1.5 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi





YAPILIŞ ŞEKLİ:

Yumurtaları çukur bir kapta iyice çırpalım. İçine suyu, eritilmiş ve soğutulmuş margarini, sıvı yağı ve kabartma tozunu ilave edelim. Fırın tepsisini yağlayalım. Tepsiye dizeceğimiz 3 adet yufkanın arasına hazırladığımız karışımdan dökelim. Yufkaları buruşturalım. Üçüncü yufkanın üzerine ufalanmış beyaz peynir serpelim. Diğer yufkaları da arasına yağlı karışımdan sürerek ve buruşturarak tepsiye yerleştirelim.
En son yufkanın üzerine de yağlı karışımdan bolca sürelim. Böreğin birkaç yerinden delikler açalım. Bir bıçak yardımıyle dilimler keselim. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında böreğin altı-üstü kızarana dek pişirelim.

Hiç yorum yok: