27 Aralık 2007 Perşembe

BALIK BOREGi TARiFi

Gereken Malzemeler:

Yarım domates
Yarım kg kefal
Tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı domates suyu
1 adet soğan
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
2 adet yufka
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

(2 Kişilik)


Yemeğin Yapılış Şekli:

Başlangıçta temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun.
Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın. Mantarları da ince dilimler halinde kesin. Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.
10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.

Hiç yorum yok: