26 Aralık 2007 Çarşamba

AY BOREGi TARiFi

GEREKEN MALZEMELER:

200 gr. beyaz peynir
1 adet yaş ekmek hamuru
1 çay bardağı sıvıyağ
1 demet maydanoz

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ:

Öncelikle fırından almış olduğunuz ekmek hamuruna 1 çay bardağı sıvıyağ yedirerek yoğurun. Biraz dinlendikten sonra küçük parçalara ayırın. Diğer tarafta maydanozu ince ince doğrayıp peynirle karıştırın. Hamurdan aldığınız küçük parçaları avucunuzda açıp, içine peynirli harcı koyun. Hamuru yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını bastırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 175 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok: