26 Aralık 2007 Çarşamba

ALT UST BOREGi TARiFi

GEREKEN MALZEMELER:

2 adet yumurta,
750 gram un,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 paket margarin,
2 çorba kaşığı sirke,
İçi için: Yarım kilogram ıspanak ve tuz.
yeterince su ve tuz.


HAZIRLANIŞ ŞEKLİ:


750 gr unu eleyin. Daha sonra içine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 2 adet yumurta, yeterince su ve tuz koyun. Malzemelerin hepsini özleşene kadar yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat bekletin.

Daha sonra dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya ayırın. İlk hamuru hazır yufka bayük-lüğünde açın. Bu hamurun ortasını bir fincan tabağı yardımıyla daire şeklinde kesin. Sonra hamuru kesilen yuvarlak kısmından başlayarak parçalara ayırın. Her parçanın arasına eritilmiş margarin sürerek kenar parçaları ortadaki yumuşak parçanın üstüre dizin. Daha sonra ikinci hamur parçasını da aynı şekilde hazırlayın.
İki hamuru da merdaneyle biraz açın. Şeffaf foyoyla sararak buzdolabında 2 saat bekletin. Sonra iki hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın.
Çok az yağ sürdüğünüz tepsinin içine ilk yufkayı serin. Ispanakları bol suyla yıkayıp küçük küçük doğrayarak içine tuz serpin. İlk yufkanın üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın. Ispanakların üzerine diğer yufkayı da serin.
Kaşık ucu ile hamurun üzerine eritilmiş margarin serpin.
önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirin. Dilimledikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: