27 Aralık 2007 Perşembe

Bezelyeli Tavuklu Borek

GEREKEN MALZEMELER:

İç Hazırlamak Için:
1 Adet Yumurtanin Sarisi

Hamur Için Gerekli Malzemeler:

250 gr Haslanmis Bezelye
750 gr Tavuk Gögsü
2 Adet Yumurtanin Sarisi
2 Su Bardagi Un
1/2 Paket Margarin
2 Çorba Kasigi Sivi Yag
Yeterince Su

Tuz

2 Çorba Kasigi Kasar Peyniri Rendesi
Patates Püresi Için:
1.5 Çorba Kasigi Margarin
1/2 Çay Bardagi Süt
2 Adet Patates
Tuz


HAZIRLANIŞ ŞEKLİ:

Bir kapta unu, yumurta sarilarini, yeterince suyu ve tuzu karistirin.
Yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Hamuru 20 dakika
dinlendirin. Hamurdan yumurta iriliginde parçalar koparin. Unlu bir
zeminde küçük bir tabak büyüklügünde açin. Eritilmis margarini bir firça
yardimiyle her hamur parçasinin üzerine sürün.
Yaglanmis 3 adet hamur parçasini üst üste dizin. Diger hamurlari da
aralarina margarin sürerek, üst üste dizin. 5 dakika buzlukta bekletin.
Sonra hamurlari merdane yardimiyle tekrar açin. Aralarina eritilmis
margarin sürün. Üst Üste dizerek, buzlukta 10 dakika bekletin. Buzluktan
çikardiktan sonra 3 mm kalinliginda açin.
Püre için hasladiginiz patatesleri bir çatal yardimiyle ezdikten sonra içine
margarin, süt, kasar peyniri rendesi ve tuzu ekleyin. Dikdörtgen seklinde
kestiginiz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar seklinde kesilmis
tavuk etini ve bezelyeyi koyun. Yufkanin dört bir yanini üst üste koyarak
kapatin. Ters çevirerek, çok az yagladiginiz tepsiye yerlestirin.
Üzerine 4 cm araliklarla bir biçak yardimiyle çizik atin. Yumurta sarisi
sürün. Orta derecede isitilmis bir firinda pisirin. Dilimlediginiz böregin
üzerine kasar peyniri rendesi serperek servis yapin.

Hiç yorum yok: