27 Aralık 2007 Perşembe

Tavuklu Zarf Boregi Tarifi

GEREKEN MALZEMELER

* 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
* 3 Yumurta
* 3 Yufka
* 1 Yumurta Sarısı

İç İçin Gereken Malzemeler:

* 100 gr Ceviz İçi
* 1 Tavuk Göğüs Eti
* Karabiber,Tuz

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ:

1 - Bir kapta 3 yumurta ve sıvıyağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın.Yumurtalı karışımın bir kısmıyla yufkayı ıslatın.
2 - Diğer yufkayı üzerine yayın ve tekrar ıslatın.Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkanın yuvarlak kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin.
3 - Diğer tarafta tavuğu haşlayın.Etlerini küçük parçalara bölün.Kıyılmış ceviziçi,tuz ve karabiberle harmanlayın.
4 - Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın.Karşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin.
5 - Tepsiye yerleştirerek keskin bir bıçak yardımıyla yufkaları zedelemeden kat yerlerinden eşit üçgen parçalara bölün.Üzerine yumurta sarısı sürerek orta ısıdaki fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
6 - Sıcak servis yapın.Dilerseniz üzerine çörek otu da serpebilirsiniz

Hiç yorum yok: