27 Aralık 2007 Perşembe

PUF BOREGi TARiFi

GEREKLİ MALZEMELER

* 1/2 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
* Kızartmak İçin Ayçiçek Yağı
* 250 Gr Un
* 1/2 Paket Kabartma Tozu
* 1 Adet Yumurta
* 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
* Maydanoz
* 1 Su Bardağı Su
* 100 Gr Beyaz Peynir


(4 Kişilik)

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ:

1 - Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.
2 - İçi için peyniri elinizle ufalayın.Dilediğiniz miktarda maydanozu ince ince kıyarak peynire ekleyin.Dinlenen hamuru altı eşit parçaya bölün.Bu parçaları tabak büyüklüğünde açın.Aralarını yağlayarak üçer üçer üst üste koyun.Üçlü parçalardan birini alıp oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.
3 - Yufkanın yarısına hazırladığınız peynirli içten koyun.Yufkanın kalan yarısını peynirli harcın üzerine kapatın.Kenarlarını elinizle bastırın.Bıçak yardımıyla üçgen parçalar kesin.Üçgenlerin açık kısımlarını tekrar elinizle bastırın.Diğer üçlü parçayı da aynı şekilde hazırlayın.Bol yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın

Hiç yorum yok: