27 Aralık 2007 Perşembe

ELMA BOREGi TARiFi

Gereken Malzemeler:

1 bardak pudra şekeri,
4 tane irice ve sarı kabuklu mayhoş elma,
1/2 paket vanilya,
1-2 çorba kaşığı toz şeker,
1/2 yumurta kadar margarin,
2 bardak zeytinyağı,
1/2 çorba kaşığı kuru maya,
2 adet yumurta,
1 kahve kaşığı tarçın,
1,5 bardak un.

Yapılış Şekli:

1- Elenmiş 1 bardak unu küçük bir tencereye koyup ortasını açınız.
2- Mayayı unun ortasına koyup 2 kahve fincanı ılık suyla iyice ezip püre yapınız.
3- Sonra yumurta sarılarını gereği kadar ılık su ilave edip bulamaç yapınız.
4- Yağı eritip, ılık olarak koyunuz, tuz atınız.
5- Kapağını örterek mayalandırmaya bırakınız.
6- Elmaların sap ve uç taraflarını kesip, çekirdek yatağını çıkarınız.
7- Soyduktan sonra 1 cm. kalınlıkta enine dilimlere keserek bir kap içine alınız.
8- Üzerine 1-2 kaşık toz şeker serpiniz.
9- Bulamaç kendinin yarım katı kadar kabardığı zaman yumurta aklarını telle çarparak kar haline getiriniz.
10- Sonra bulamaca katıp karıştırınız.
11- Elma dilimlerinin her iki tarafını unlayınız.
12- Bulamaca bulayarak hafif kızdırılmış zeytinyağına atınız.
13- Elmaları kızartırken pişmesini de sağlayınız.
14- Kızaranları kağıt yayılmış bir kaba çıkarıp soğumadan, tarçın ve vanilyayı un şekerine bulayınız.
15- Dağıtım tabağına koyunuz, ılık yerde muhafaza ediniz.
16- İstediğiniz meyve salçalarından birini de yanına koyup servis yapınız.

Hiç yorum yok: