27 Aralık 2007 Perşembe

Buzluk Boregi Tarifi

Gereken Malzemeler:

4 çorba kaşığı tereyağ,
3 adet yumurta,
1 adet orta boy soğan,
100 gram salam,
2 adet haşlanmış patates,
tuz,
karabiber.
1 adet yumurtanın sarısı,
maydonoz,
haşhaş,

Hazırlanış Şekli:

Öncelikle patatesleri rendeleyin. Salamı küçük küçük doğrayın. Soğanı ise küçük doğrayıp çok az sıvı yağda pembeleştirin. Patatesleri, salamı, soğanı, kıyılmış maydonozu, tuz ve karabiberi de karıştırın. İlk yufkanın üzerine eritilmiş tereyağını sürün. Diğer yufkalara da tereyağ sürerek üst üste dizin. 8 eşit üçgen şeklinde kesin. Üçgenlerin geniş kenarına içten bir miktar koyun. Yanlarını içe doğru döndürüp rulo halinde sarın. Börekleri bir kevgire dizin. Üzerine birkaç kez su dökün. Suyu süzüldükten sonra hafif yağlanmış melamin tepsiye dizin Buzluğa yerleştirin. Donana dek bekletin. Börekleri eritmeden üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında pişirin. Daha sonra servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: